دسته
فیدها
آرشیو
آمار وبلاگ
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان


به نام خدای مهربان

معنی واژه های درس سوم  ( ارمغان ِ ایران) - کلاس هشتم متوسطه اول

تهیه کننده: سیدرحیم فاضلی سرگروه ادبیات فارسی شهرستان سوسنگرد


ارمغان: تحفه ای باشد که چون از جائی آیند بجهت دوستان بیاورند. (جهانگیری ). سوغاتی را گویند که چون از جائی بیایند بجهت دوستان بطریق ره آورد بیاورند. (برهان ). تحفه ای که مسافر برای کسان وآشنایان آرد و آن را امروز سوغات گویند. هدیه که مسافر آرد از سفر. تحفه . (منتهی الارب ). سوغات . راه آورد. (جهانگیری ). ره آورد. هدیه . پیشکش (لغت نامه دهخدا)


درازا. طول


سپند: روز پنجم هرماه و ماه دوازدهم هر سال «اسفند» یا «سپندارمذ» نام دارد. این واژه که در اوستایی «سْپِنـْـتـَه آرمَئیتی»(Spenta-Ârmaiti) می باشد و نام چهارمین امشاسپند است، از دو بخش «سپنته» یا «سپند» به مانک پاک و مقدس و «آرمئیتی» به معنی فروتنی و بردباری تشکیل شده است و معنی این دو با هم فروتنی ِپاک و مقدس است.


فرّ : شأن و شوکت و رفعت و شکوه . (برهان )


فروغ . [ ف ُ ] (اِ) به معنی فروز است که شعاع و روشنی و تابش آفتاب و آتش و غیره باشد. (برهان ). روشنایی . نور


فرزانگی : دانایی ، حکمت. ( فرهنگ فارسی معین)


فرهیختگی: ادب آموختگی ، علم آموختگی .( فرهنگ فارسی معین)


تیره رأی سیاه فکر، بد اندیشه

دسته ها :

 هر كتابي كه به خواندنش مي ارزد بايد در آن واحد دوبار خوانده شود.

رعايت دستور فوق دو علت دارد: يكي اينكه در مطالعه دوم،

قسمت هاي مختلف كتاب بهتر درك مي شود

و قسمت اول كتاب زماني نيك فهميده مي شود كه از پايان آن نيز آگاه باشيم

و ديگر اينكه در اين دو مطالعه وضع روحي ما يكسان نيست،

در مطالعه ي دوم ما نظر تازه اي نسبت به هر قسمت پيدا كرده

و جور ديگري تحت تأثير آن كتاب قرار مي گيريم.

 آرتور شوپنهاور

دسته ها :
 هر معلمي با بالا رفتن تجربه اش پي خواهد برد كه بايد به برخي كارهاي ضروري در كلاس درس توجهنمايد ، بعضي اعمال را نبايد انجام دهد، و خود را در كلاس براي دقايقي به جاي شاگردان فرض نمايد . تجربه نشان داده معلماني كه در كلاس درس فعاليت و تحرك بيشتري داشته ، به شغل خود علاقه و عشق مي ورزند ، هدف هاي متنوعي دارند ، درگيري ها و جنگ اعصاب كمتري داشته باشند ، دير تر از ديگران فرسوده و شكسته خواهند شد و هميشهبه عنوان فردي شاداب و با نشاط و موفق در شغل خود نزدديگران شناخته شده اند . در زير به صورت خلاصه ، كارهايي كه معمولا" در كلاس درس باعث جلب توجه دانش آموزان ، علاقمندي به درس و معلم و نشاط آنان مي شود و برگفته از تجارب شخصي است ، ذكر مي گردد .

      با شنيدن نام " برنامه " يا " طرح درس " يا " طرحي براي مديريت كلاس"  ،اذهان به سراغ چندين صفحه كاغذ مي رود كه در آن با دقيقه و ثانيه ، ريزفعاليتها نوشته شده و به عبارتي ، معلم را در چهار چوب مقرراتي ، محصورمي كند ، (و به
اين دليل خيلي ها حتي در مورد آن هم صحبت نمي كنند) امامقصود از داشتن برنامه ، الزاما" با ثبت آن ( و چيزي شبيه به طرح درس معرفي شده در كتب روش تدريس ) ، يكسان نيست . موارد زير در دوره ابتداييتا دبيرستان اعمال شده است و تاثيرات شگرفي بر دانش آموزان داشته است :


1-     به محض مشاهده علايم خستگي در دانش آموزان و حواس پرتي آنان ، جريان تدريس  يا پرسش را قطع كرده و به آنها اجازه داده شود كه از جاي خود بلند شده ، كشش عضلاني داشته ، نفسي بكشند و دقايقي كوتاه آزاد باشند ( در اين حال تحمل برخي مزه پراني ها  هم در جلسات اول  ، ضروري است و سپس عادت خواهند كرد ) ، اگر بدون توجه به خستگي دانش آموزان به تدريس يا پرسش ادامه دهيم ، در واقع كاري بيهوده و بي ثمر را دنبال خواهيم كرد .

دسته ها :
X