دسته
فیدها
آرشیو
آمار وبلاگ
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

            حضرت علي(ع) :

 

به نوجوان اينگونه بياموزيد كه بگويد چرا و به چه علت؟

 

 تا اهل بحث و كنجكاوي باشد و استعدادشان شكوفا شود.



دسته ها :

دسته ها :

۱- افزايش حوزه واژگان دانش آموزان با استفاده از طراحي بازي هاي كلاسي .

۲- تقويت مهارت جمله سازي، از طريق نوعي بازي و مسابقه كلاسي.

۳- تقويت بند نويسي از طريق :بند نويسي براي تصاويري كه پاي تخته ترسيم مي كردم بند نويسي با استفاده از كلمات غير مرتبط و نوشتن متن هاي خنده دار.

۴- نوشتن انشا در كلاس درس.

۵- نوشتن انشا گروهي.

۶- آموزش نقد صحيح انشا .

۷-ارزيابي به گونه توصيفي بخصوص درابتداي سال تحصيلي.

۸- استفاده از موضوع هاي واگرا.

۹- تكميل داستان هاي نيمه تمام.

۱۰- تلفيق درس انشا با ساير دروس .

۱۱-حس گيري(ايجاد حس نوشتن كمك به تصوير سازي ذهني دانش آموزبا كمك پخش صدا ي :موزيك ،حيوانات، باد ،باران و......

۱۲-معلم نيز به همراه دانش آموزان انشا بنويسد.ولي در آخر كار انشا خود را بخواند تا اعتماد به نفس

دانش آموزان كاهش پيدا نكند.

۱۳-انشا شفاهي مي تواند نقش زيادي در تقويت مهارت انشا نويسي داشته باشد.

۱۴-داستان سازي بدون آمادگي قبلي به طوري كه هر دانش آموز بتواند به نوبت چند جمله ي داستان را ادامه بدهد.

۱۵-تشويق دانش آموزان به كتاب خواني ،معرفي كتاب هاي مناسب با گروه سني دانش آموزان.

۱۶-استفاده از عروسك هاي دستي واجراي نمايش هاي عروسكي در كلاس.

۱۷- آموزش اسطوره ها، سمبل ها ، نمادها .

۱۸-استفاده از روش بحث وگفتگو در ساير دروس (هديه ها ،بخوانيم ،تاريخ و...)مي تواند سبب تقويت مهارت انشا نويسي شود.

۱۹-براي تشويق دانش آموزان از كتاب هاي مناسب براي جايزه دادن استفاده كنيم.

۲۰- تصاوير مناسبي انتخاب كرده ودر مورد آن در كلاس درس بحث وگفت وگو كنيم.

۲۲-آموزش آيين نگارش به دانش آموزان

۲۳-جمع آوري نمونه نثرهاي زيبا و ادبي و خواندن آن با شور و احساسات در كلاس

۲۴-بردن دانش آموزان به دامن طبيعت و گردش علمي و ارائه گزارش در روز بعد

۲۵--    جمع آوري ضرب المثلها و كلام هاي شيرين گذشتگان.

۲۶-دادن تصاوير به گروهها و انشاي گروهي در مورد تصاوير و نقاشي ها

۲۷--    تهيه ي دفتر خاطرات و نوشتن خاطره هايي كه از لحاظ ادبي ارزش داشته باشند.

برگرفته از سايت: http://tghafouri.blogfa.com/

دسته ها :

قرآن با شكوه ترين انشاي هستي است

انشا درسي است كه در صورت اعتنا واعتلا ، انقلابي در آموزش و پرورش كشور ايجاد مي كند و فرهنگ جامعه را به شكل جهشي ، ارتقاي درجه مي دهد .

استفاده از پنج حس براي نوشتن انشا لازم است و بايد اين پنج حس در دانش آموز تقويت شود . كار انشا اين است كه به شاگرد بگويد خوب ببين ، خوب بشنو ، خوب لمس كن ، خوب بچش وخوب استشمام كن .

با انشا مي توانيم درد ها و خواسته هاي جوانان را كشف كنيم و با دادن موضو عات در مان گر آن ها را درمان كنيم .

كار انشا پرورش فكر وانسان هاي متفكر است . انشا مادر دروس است . اگر مادر ضعيف باشد ، بچه هاي ضعيف و ناقصي تحويل مي دهد . پرورش انسان هاي محقق و پژو هشگر به عهد ه ي درس انشاست .

انشاء به معني ايجاد كردن،پرورش دادن،ابداع و خلق كردن ،نظم دادن به فكرو نيز ايجاد كلام و نگارش آن در قالب عبارات زيباست. جمله نويسي ويا موضوع انشاء در كلاس درس ، بايد طوري باشد كه خاطره اي در ذهن دانش آموز تداعي كند يا چيزي را ببيند وبشناسد تا بتواند در مورد آن مطلب بنويسد. دانش آموزان داراي اختلال يادگيري در بسياري از جنبه هاي بيان نوشتاري از همكلاسي هاي فاقد اختلال يادگيري،عقب ترند.اين تفاوتها هميشه پايدار نيست وتا حدود زيادي برطرف مي شود. دانش آموزان داراي اختلال يادگيري احتمالاَ در زمينه جمله نويسي و انشاء نويسي ،يعني دستور زبان ومحتوا ضعيف اند.هر چند دانش آموزان بزرگتر،اصول نحوي وواژگان پيچيده تري را نسبت به دانش آموزان خردسال به كار مي برند .

انشا در واقع همان مهارت دانش آموز در امر نوشتن است كه با بكار گيري واژه ها و كلمات ،......

دسته ها :

اهميت نوشتن و نياز به صحيح نوشتن در ايجاد ارتباط با ديگران بر كسي پوشيده نيست. در همين ارتباط از ابتداي آموزش رسمي خواندن و نوشتن، به كودكانمان مي آموزيم كه چگونه بنويسيم و چه اقداماتي در اين باره انجام مي دهيم تا بتوانند آموخته هاي خود را در موقعيت هاي مختلف به كار گيرند.

مهمترين ماده درسي كه اين وضعيت را بر عهده دارد، املاي فارسي است. املا در لغت به معني پر كردن، بر سر جمع گفتن، تقرير كردن مطلبي تا ديگري آن را بنويسد، است. در زبان فارسي كلمه اي معادل املا و ديكته نداريم، ولي مي توانيم “از بر نويسي” يا “گفتار نويسي” را جايگزين كلمه املا يا ديكته كنيم. منظور اين است كه شخص گفته هاي ديگران را بدون ديدن آن كلمات بنويسد. با توجه به اين كه درس املا بناي علمي در يادگيري ساير دروس است و توجه به اين مهم، يكي از ضروريات نظام آموزشي ماست و از طرفي روش هاي متداول املا نمي تواند راه گشاي مشكلات آموزشي در اين درس باشد، لذا در اين مجموعه سعي شده است چندين روش متنوع و جالب براي املا و تصحيح آن ارائه شود. تا از همين ابتداي سال تحصيلي با ياري اوليا و آموزگاران در افزايش توانمندي دانش آموزان تلاش شود.


دسته ها :
قطع ابتدايي زير بناي مقاطع ديگر تحصيلي مي باشد و در مقطع ابتدايي نيز پايه اول اساس پايه هاي ديگر مي باشد و هر چقدر دانش آموزان در اين پايه بهتر آموزش ببينند در پايه هاي ديگر راحت تر هستند و بالعكس ; در پايه اول دو درس رياضي و فارسي ( قرائت فارسي و املاي فارسي كليدي هستند و بيشترين ساعات به اين دو درس اختصاص مي يابد و از بين دو درس ذكر شده درس فارسي از اهميت دو چنداني برخوردار مي باشد. به طوري كه بدون يادگيري درس فارسي ، يادگيري دروس ديگر تقريبا غير ممكن مي باشد. چندين بار بود كه آموزگار پايه دوم از وضعيت تحصيلي دو دانش آموز ابراز نگراني مي كرد و آنان را در حد دانش آموزان پايه اول هم نمي دانست . از عدم پيشرفت تحصيلي آنان صحبت مي كرد; مدير مدرسه با اولياي دانش آموزان ذكر شده ، مشاوراتي را بعمل آورد . قرار شد آنان به فرندان خود كمك كنند و همگام با معلم درس ها را تكرار و تمرين كنند.بعد از گذشت يك ماه ، متاسفانه پيشرفتي حاصل نشد در جلسه شوراي معلمان وضعيت دانش آموزان مذكورمورد بحث قرار گرفت . پيشنهادهايي ارائه گرديد و بنده را مامور رسيدگي به اين دانش آموزان نمودند ، من هم با بررسي نمرات سال گذشته آنان و مشاوره با والدين و معلم پايه دوم آنان مطالبي را جمع آوري نمودم.

تجزيه و تحليل اطلاعات

پس از مطالعه نمرات و مشاوراتي كه با معلم پايه اول ، دوم و والدين اين دانش آموزان صورت گرفت و راه هاي متعددي جهت تقويت املاي آنان مورد بررسي قرار گرفت و خلاصه يافته هاي حاصل از تجزيه و تحليل به شرح زير تدوين گرديد.

برخي از علل ضعف دانش آموزان در درس املا از اين قرار بود :...

دسته ها :

ا) مشاهده فكر: اگر بتوان فكر را مورد مشاهده قرار داد تحت كنترل در مي‌آيد. براي مشاهده فكر، ببينيد در حال فكر كردن به چه چيزي هستيد و آيا آنچه كه در فكر شماست ارزش فكر كردن دارد يا اينكه بيهوده است. آن موضوعي كه ارزش فكر كردن ندارد كنار بگذاريد و ذهن خود را با آن مشغول نكنيد.

2) محدودكردن توجه: انسان به همان چيزهايي فكر مي‌كند كه در حوزه توجه‌اش قرار دارد. ببينيد چه چيزي براي شما اهميت دارد. مي‌توانيد ليستي از موضوع‌هاي مهم را براي خود تهيه كنيد. اين ليست موضوع‌هايي است كه فكر شما را به خود مشغول مي‌كند و هر چقدر كه اين ليست طولاني‌تر باشد پراكندگي فكر شما نيز بيشتر خواهد بود. تنها به موضوع‌هاي ارزشمند توجه كنيد، موضوع‌هايي كه اگر حذف شوند گويي زندگي چيزي را كم خواهد داشت.

3) اولويت‌بندي موضوع‌ها: همه موضوع‌هايي كه براي شما مهم هستند از يك درجه اهمّيت برخوردار نيستند. بنابراين نبايد به طور يكسان به آنها توجه كرد. بيشتر به موضوع‌هايي فكر كنيد كه براي شما اهميت بيشتري دارد.

4) تعيين مدّت براي انجام كارها: خود را به صورت نامحدود درگير كاري نكنيد (مگر آنكه موضوعي نامحدود باشد) بلكه مدتي را براي آن مشخص كنيد و سعي كنيد كار خود را در همان مدّت به انجام برسانيد.

5) مكتوب كردن تفكر: اگر در موضوعي مي‌انديشيد آن را مكتوب كنيد. در اين صورت اگر فكر شما از موضوع منحرف شود مي‌توان با رجوع به متن مكتوب شده آن را از همان جايي آغاز كنيد كه قطع شده بود. در مورد مسائل (به نسبت بزرگي آنها) كه براي حل شدن به چند روز زمان نياز دارند، مكتوب كردن الزامي است زيرا حافظه، توان بخاطر سپاري همه جزئيات را ندارد.

6) افزايش توانايي در انجام كارها به مدّت طولاني: هر توقفي در كار عاملي براي پراكندگي فكر است. هر چقدر كه كارها با توقف كمتري انجام شود، ميزان تمركز در آن بيشتر است. يكي از دلايل توقف كار، خستگي است. با تمرين مي‌توان به مدّت طولاني پشت ميز نشست و به مطالعه يا نوشتن پرداخت. با تمرين مستمر خود را به انجام كار به مدت طولاني عادت دهيد. البته از عوامل محيطي مانند كمي نور، گرما يا سرما و مكان ناراحت كننده نيز غافل نباشيد كه منجر به كاهش طاقت مي‌شود. هم چنين ورزش و آماده سازي جسم را فراموش نكنيد

7) نظم: با ايجاد نظم بيروني به گونه‌اي كه همه چيز سر جاي خود قرار گرفته باشد و محيط از نظر بصري داراي انسجام و آراستگي باشد آنگاه فكر نيز تأثير مي‌پذيرد. قرار گرفتن در يك محيط نامنظم باعث آشفتگي فكر مي‌شود.

دسته ها :
نكته 1:

آيا تا به حال فكر كرده ايد كه چه زمان از روز بهترين زمان براي يادگيريو درس خواندن است؟ خيلي ها مي گويند اول صبح بهترين وقت است و بعضي ديگر عقيده دارند شب ها قبل از خواب بهترين ساعت است.

از تجربه خودم مي توانم بگويم كه اگر لازم است چيزي را حفظ كنيد بايد شبقبل از خواب اينكار را بكنيد. چون در آن حالت مغزتان بعد از ياد گرفتن يك چيز جديد استراحت مي كند و به خاطر آوردن آنها راحت تر خواهد بود.

اما اگر مي خواهيد مسائل رياضي حل كنيد يا ياد بگيريد بهتر است اينكار را اول صبح بكنيد چون در آن ساعت مغزتان به خاطر خواب شب قبل كاملاً سرزندهاست و ايده هايي نو پيش رويتان قرار مي دهد. اما دقت كنيد كه حتماً بايد خواب خوبي داشته باشيد تا صبح سرزنده بيدار شويد.

◄ نكته 2:

قبل از درس خواندن به هيچ وجه غذاي سنگين نخوريد. اينكار باعث مي شود احساس خواب آلودگي به شما دست دهد چون بعد از غذا خوردن خون بيشتر در نواحيشكم گردش پيدا مي كند تا مغزتان.

◄ نكته 3:

دسته ها :

 


دسته ها :

املاي فارسي يكي از مهم ترين و اصلي ترين درس هاي دوره ي ابتدايي و راهنمايي است كه در كسب مهارت

در اركان ديگر زبان آموزي مؤثر است.، آشنا بودن معلم به ويژگي ها و روش هاي تدريس اين درس مي تواند

در فرآيند آموزش آن كارآمد و اثر بخش باشد.

هدف كلي در آموزش املاي فارسي“ نوشتن درست صورت كلمات و جملات ” ؛

يعني ، املاي صحيح كلمات است .

 

املا داراي فوايد زيادي است كه از آن جمله است :

 

         1 دانش آموز شكل درست كلمات و جملات را مي آموزد .     

         2 مهارت گوش كردن را كسب مي كند  .

         3- هماهنگي بين چشم ، گوش ، مغز، دست و     را افزايش مي دهد .   

         4 تلفّظ درست كلمات و جملات را مي آموزد .

        5- مهارت تبديل گفتار به نوشتار را كسب مي كند .

        6 دقّت و حافظه را تقويت مي كند  .

        7 -  موجب درك بيشتر شنيده ها مي شود .

        8 از طريق به كار گيري خط تحريري  هنر خوشنويسي را مي آموزيم  .

         9 موجب  كسب مهارت در پاكيزه نويسي و صفحه آرايي مي شود  .

       10- خواندن و قرائت متن تقويت مي شود .

 

برخي از ويژگي هاي مهم رسم الخط به كار گرفته شده در املاي فارسي :

 

1 رعايت موازين دستور زبان فارسي .

2 رعايت استقلال كلمه .

3- همخواني نوشتار با گفتار .

4- پيروي واژگان بيگانه از خط فارسي .

5 آساني در خواندن و نوشتن .

6 گزينش بهترين شكل نوشتاري .

7 انعطاف پذيري .

8 چشم نوازي و زيبايي خط

منبع: http://oxin92.mihanblog.com/

                                                 با تشكرازمدير وبلاگ اكسين92  برادر بزرگوارم عبدالمجيد نمازي

دسته ها :

تكنيك چرا

انسان در دوران كودكي اشتياق فراواني براي كشف دنياي پيرامون خود دارد. كنجكاوي كودكان در مورد پديده‌هاي مختلف،

آنها را وادار به پرسش‌هاي متعدد و بي‌پايان از بزرگترها مي‌كند. «چرا» كلمه‌اي است كه به كرات مي‌توان از زبان كودكان شنيد:


چرا سطح پنير سوراخ سوراخ است؟

چرا آسمان آبي است؟

چرا برف سفيد است؟

و صدها چراي ديگر . . .

در تكنيكهاي خلاقيت نيز تكنيك چرا در واقع همانند چراهاي مكرر دوران كودكي است. اما با اين تفاوت كه كودكان براي گسترش

فهم خود از دنياي اطرافشان مي‌پرسند، ولي ما بزرگترها بايد با پرسش، دانستني‌هايمان را زير سوال ببريم تا به ايده‌هاي جديدي

دست پيدا كنيم.

اين تكنيك آن قدر ساده است كه بسياري از ما متوجه اهميت و نقش آن در حل مسائل و مشكلات نيستيم. اگر تسلط كافي نسبت به اين

تكنيك داشته باشيم، مي‌توانيم از آن هم براي شناسايي و تعريف صحيح و كامل مسائل استفاده نماييم و هم در حين پرسش و پاسخ،

ايده‌هاي جديد و ارزشمندي در مورد موضوع به دست آوريم. در واقع با اجراي اين تكنيك ساده به راحتي به منشاء و ريشه

مشكلات پي ميبريم. در فرآيند اجراي تكنيك چرا، اين چراها و سوال و جواب‌ها آن قدر ادامه پيدا مي‌كند كه به يك بصيرت

و بينش در مورد موضوع و به يك جواب مفيد و موثر براي حل مسئله برسيم.

گرچه نبايد انتظار داشت كه با به كارگيري اين تكنيك هر نوع مسئله و مشكلي را حل كرد، ولي مسلما استفاده از اين تكنيك

به ما كمك مي‌كند تا موقعيت و وضعيت را بهتر و روشن‌تر مشخص كنيم و در فرآيند آن به ايده‌هاي جديد و مفيدي دست يابيم.

منبع: http://www.moalemekhalagh.com

 

دسته ها :

اين تكنيك كه سؤالات ايده برانگيز نيز ناميده مي‌شود، مجموعه‌اي از سوالات است كه به فرد كمك مي‌كند تا موضوع و مسئله مورد نظر خود را از زواياي مختلف مورد بررسي قرار داده و به ايده‌هاي جديدي دست يابد كه در شرايط معمول تصور اين ايده‌ها دور از ذهن به نظر مي‌آيند.

در واقع واژه SCAMPER از كنار هم قرار گرفتن حرف اول هفت واژه يا عبارت تشكيل شده است كه طرح سوالات فوق براساس اين واژه‌ها صورت مي‌گيرد.

 

هفت واژه تشكيل دهنده SCAMPER عبارتند از: (جانشين كردن Substitute)، (تركيب كردنCombine) ، (اقتباس، تطبيق يا سازگاري  (Adapt (Adopt)، ( تغيير دادن، اصلاح كردن و يا بزرگ كردن  (Modify) (Magnify)

( كاربردهاي ديگر  Put to other uses) ( حذف يا كاهش Eliminate)  (بازآرايي يا معكوس كردن  (Rearrangement (Reverse)

براي روشن‌تر شدن موضوع به مثالهاي زير توجه كنيد:


دسته ها :
X